home

 

Pe urmele aztecilor şi mayaşilor

 

MEXIC - MARELE CIRCUIT

 

Mexico City - Teotihuacan - Cholula - Puebla de los Angeles - Tuxtla Gutierez - Canionul Sumidero - San Cristobal de las Casas - Agua Azul - Palenque - Yaxchilan - Bonampak - Campeche - Uxmal - Merida - Chichen Itza - Cancun

 

O incursiune pe urmele vechilor civilizatii precolumbiene, intr-un spatiu plin de mister, de culoare şi de ritmuri alegre, cu sombreros şi mariachi, prilej de a admira piramide şi monumente stravechi, de a asculta povesti despre comorile fabuloase care i-au atras pe conquistadorii conduşi de Hernan Cortes şi nu in ultimul rand, de a va bucura de plajele insorite, inconjurate de vegetatie luxurianta şi mangaiate de apele turcoaz ale Marii Caraibilor. Veti descoperi cea mai nordica tara vorbitoare de limba spaniola din America Latina, veti fi incantati de spectacolul vietii pline de pitoresc şi culoare, cu muzica ritmata care se aude aproape de peste tot. Vom patrunde treptat in zona de vegetatie spectaculoasa din climatul subtropical mexican, un peisaj exotic, dominat de grandoarea vulcanilor legendari Popocatepetl si Iztaccihuatl, in contrast cu frenezia oraselor cosmopolite si ne vom incheia periplul in Yucatan, paradisul turistic caraibian. Panorama culturilor precolumbiene este uluitor de vasta, revelata noua printr-o succesiune de situri de conservare, cu vestigii istorice extrem de evocatoare, pe care le vom explora impreuna. Vom intelege pe deplin sincretismul cultural si religios mexican, o imbinare de mituri si credinte arhaice alaturi de simboluri moderne ale unui spatiu multietnic. Adaugati la toate acestea aroma mancarurilor picante şi a bauturilor exotice si veti obtine un "cocktail mexican" care va va face sa va amintiti mult timp de aceasta vacanta.

 

Perioada: 18.03 - 30.03.2024

 

Ziua 1 / 18.03.2024: Bucureşti - Paris - Mexico City

intalnire cu conducatorul de grup la Aeroportul Henri Coanda, la ora 04:30 (in fata ghişeului de imbarcare al companiei Air France). Plecare spre Paris cu compania Air France, zbor AF 1089 (06:20 / 08:40), de unde vom pleca spre Mexico City cu zborul AF 174 (15:40 / 20:55). intalnire cu reprezentantul local şi transfer pentru cazare la Hotel Casa Blanca 4* (sau similar 4*).

Ziua 2 / 19.03.2024: Mexico City

Mic dejun. Dimineata vom face un tur panoramic de oraş in timpul caruia vom vizita centrul istoric, locul unde trecutul exploziv al Mexicului este zugravit in cel mai elocvent mod: Zocalo - partea centrala a oraşului cu Plaza de la Constitucion, Palatul National (El Granda), Catedrala Metropolitana (construita dupa modelul celor din Toledo şi Granada) şi vestigiile prehispanice ale Marelui Templu (exterior). Turul va continua de-a lungul Bulevardului Reformei (Paseo de la Reforma) şi cu Parcul Chapultepec, dominat de castelul sau, fosta resedinta a imparatului Maximilian de Habsburg. Vom face apoi o scurta vizita la Muzeul National de Antropologie, care adaposteşte o bogata colectie de artefacte precolumbiene. Cei care doresc pot sa mai ramana in muzeu, restul grupului se va intoarce la hotel sau poate efectua o excursie optionala la Xochimilco pentru o plimbare de seara pe canale cu barci traditionale. Cazare la Hotel Casa Blanca 4* (sau similar 4*).

Ziua 3 / 20.03.2024: Mexico City - Guadeloupe - Teotihuacan - Mexico City

Mic dejun. in aceasta dimineata ne vom indrepta spre Piata celor 3 Culturi - Plaza de las Tres Culturas, un amestec unic intre cultura azteca, spaniola şi cea contemporana mexicana, dupa care vom vizita Bazilica Fecioarei din Guadalupe, sfanta patroana a Mexicului, celebru loc de pelerinaj pentru intreaga America Latina, situat pe colina Tepeyac din nordul orasului. Ne vom deplasa apoi spre Teotihuacan, unul dintre cele mai impresionante oraşe ale lumii stravechi, unde se va vedea Piramida Soarelui (a treia ca marime din lume), Piramida Lunii, Piramida Sarpelui cu Pene, Calea Mortilor (Calle de los Muertos), initial cu o lungime de 4 km, flancata de temple, palate şi piete, Piramida Jaguarilor, Palatul Quetzal, Tepantitla şi Templul Quetzlcoaltl. Dejun inclus la un restaurant local. Dupa-amiaza vom reveni in Mexico City unde, optional, puteti opta pentru cina la un restaurant local cu spectacol sustinut de celebrii mariachi. Cazare la Hotel Casa Blanca 4* (sau similar 4*).

Ziua 4 / 21.03.2024: Mexico City - Cholula - Puebla de los Angeles - Mexico City

Mic dejun. Plecare spre Cholula, localitatea cu cate o biserica pentru fiecare zi a anului, unde exista şi cea mai mare piramida din America Centrala, inalta de 65 m, acoperita in intregime de pamant si vegetatie. Vom avea parte de singura descindere intr-o piramida mezoamericana desfasurata prin tunelurile sapate de catre arheologi. Ne vom deplasa apoi spre Puebla de los Angeles, oraş fondat in anul 1531, situat in apropierea vulcanilor Popocatepetl şi Ixtaccihuatl, unde vom admira Catedrala, a doua ca marime din Mexic, un amestec de stiluri arhitecturale, renascentist şi baroc. Vom vizita biserica baroca Santo Domingo, una dintre cele mai frumos decorate din tara, cu catapeteasma acoperita cu aur, cu frumoasa Capilla del Rosario, dupa care vom admira Piata Mayor. Localitatea este renumita pentru bucataria sa, dar şi pentru decoratiile cu faianta de Talavera. intoarcere in Mexico City si cazare la Hotel Casa Blanca 4* (sau similar 4*).

Ziua 5 / 22.03.2024: Mexico City - Tuxtla Gutierez - Canionul Sumidero - San Cristobal de las Casas

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul spre Tuxtla Gutierez, urmatoarea etapa a calatoriei noastre, cu compania Aeromexico, AM 314 (11:00 / 12:35). Sosire in Tuxtla Gutierrez, capitala statului Chiapas, taramul mayaşilor, de unde ne vom indrepta catre Canionul Sumidero pentru o plimbare cu barca pe Raul Grijalva. Vom traversa impunatorul defileu, inalt de aprox. 1.000 m şi lung de 14 km, un capriciu al Mamei Natura, care ofera o experienta de neuitat: peisaje mirifice, pesteri si cascade, fauna bogata in iguane, maimute, crocodili, tucani, papagali ara etc.. Traseul zilei va continua spre San Cristobal de las Casas, un pitoresc oraşel de munte, in centrul caruia troneaza Catedrala si in apropiere, Biserica Dominicana Templo de Santo Domingo. Cazare la Hotel Casa Vieja 4* (sau similar 4*).

Ziua 6 / 23.03.2024: San Cristobal de las Casas - Agua Azul - Palenque

Mic dejun. in prima parte a zilei vom putea vizita optional o comunitate de indieni (Chamula sau Zinacantan), ai caror localnici şi-au pastrat nealterate traditiile, obiceiurile, credinta şi structura sociala. Vom putea intra in contact cu populatia indigena şi cu putin noroc am putea asista la unele ritualuri arhaice pagane. Itinerarul zilei va continua spre Cascada Agua Azul, una dintre cele mai importante atractii naturale din Mexic, denumita astfel deoarece are minunate nuante de turcoaz care contrasteaza cu verdele crud al junglei (posibilitatea de a face baie). Daca timpul va permite vom putea face optional o scurta vizita la Misol-Ha, o alta frumoasa cadere de apa, dupa care ne vom continua deplasarea spre Palenque, pentru cina şi cazare la Hotel Tulija Express 4* (sau similar 4*).

Ziua 7 / 24.03.2024: Palenque - Yaxchilan - Bonampak - Palenque

Dimineata devreme vom face o plimbare pe Raul Usumacinta, prilej cu care vom admira copleşitoarea natura subtropicala, dupa care vom ajunge la Yaxchilan, un sit aparte datorita pozitionarii sale izolate, in inima junglei. Din punct de vedere arheologic, situl este cunoscut pentru frumoasele fatade ornamentale ale constructiilor. Mic dejun pe parcursul traseului. Turul va continua spre Bonampak, renumit pentru cele mai frumoase picturi Maya cunoscute, descoperite in anul 1946 de Guilles Healy şi Charles Frey. in Templul cu Desene sunt incaperi cu reprezentari ale preotilor, dansatorilor şi cu sacrificii umane, in culori care inca işi pastreaza prospetimea. Dupa-amiaza intoarcere la Palenque pentru cina şi cazare la Hotel Tulija Express 4* (sau similar 4*).

Ziua 8 / 25.03.2024: Palenque - Campeche

Mic dejun. in prima parte a zilei vom vizita zona arheologica de la Palenque, situata pe inaltimile unor munti plini de mister, inconjurata de jungla. Situl arheologic mayaş este considerat de unii specialişti ca fiind cel mai impresionant din Mexic, atat prin valoarea monumentelor, cat şi pentru frumusete, fiind declarat in anul 1987 Patrimoniu Mondial UNESCO. Arheologii au estimat ca in Palenque excavarile si cercetarile s-au intins doar pe 35% din suprafata complexului de odinioara, restul de temple si cladiri, acoperite de greutatea junglei, asteapta si astazi sa fie scoase la lumina. Vom descoperi monumentalele temple din piatra renumite in primul rand pentru arhitectura lor sofisticata si pentru sculpturile cu care sunt impodobite, dar si multe alte temple mai mici, case rezidentiale ale localnicilor bogati, morminte, apreciate pentru cantitatea imensa de informatii stocate in inscriptiile de pe pereti si de pe pietrele decorative. Vom avea prilejul de a vedea Templul Inscriptiilor, in interiorul caruia se afla sarcofagul vestitului rege Pakal, cu fascinanta piatra funerara gravata in minunate basoreliefuri, singurul templu mayas funerar din Mexic. Structura masiva a Templului pastreaza al doilea dintre cele mai lungi texte scrise vreodata cu hieroglife in lumea mayasa, dupa cel de la Copan. De asemenea vom vedea Palatul, un complex de cladiri si curti adiacente legate intre ele, care adapostesc unele dintre cele mai frumoase sculpturi si basoreliefuri construite pe trepte de relief artificiale si o serie de temple de multumire, ridicate in varful unor piramide in trepte, fiecare dintre ele avand in interior un foarte elaborat sistem de sculptura in relief, precum Templul Crucii, Templul Soarelui şi Templul Crucii infrunzite. Vom pleca apoi spre Campeche unde vom surprinde frumoasa panorama a Golfului Mexicului. Cina si cazare la Hotel Gamma Campeche Malecon 4* (sau similar 4*).

Ziua 9 / 26.03.2024: Campeche - Uxmal - Merida

Mic dejun. Ziua va debuta cu un tur pietonal in centrul istoric din Campeche, declarat Patrimoniu Mondial UNESCO. Traseul zilei va continua prin Yucatan pentru a vizita ruinele oraşului mayas, Uxmal, care in traducere inseamna "construit de trei ori". Numele impreuna cu intrebarea "de ce a fost construit acest oraş impozant fara nicio sursa de apa in apropiere?" raman inca un mister. in Uxmal vom vizita zona arheologica (diferenta fata de cea din Palenque se datoreaza decoratiilor bogate din varful constructiilor) de o mare frumusete arhitecturala: Piramida Adivino, Piata Calugaritelor, Palatul Guvernatorului şi Jocul Pelota. Dupa dejun, ne vom deplasa spre Merida, in prezent un oras cu bulevarde largi strajuite de arbori umbrosi si cladiri coloniale, supranumit "oraşul alb", apelativ care isi are radacinile in perioada sclavagismului, datorita restrictiilor impuse populatiei de culoare de a intra in oras. Vom face turul panoramic al capitalei coloniale a Peninsulei Yucatan, fondata in anul 1542, o imbinare a stilurilor spaniol şi francez, care va include Monumentul Patriei, Bulevardul Paseo Montejo, Palatul Guvernamental, Piata Centrala şi Catedrala, considerata cea mai veche de pe continent, construita intre anii 1561 si 1598, partial cu pietre din vechiul oras mayas. Cina si cazare la Hotel Gamma Merida 4* (sau similar 4*).

Ziua 10 / 27.03.2024: Merida - Chichen Itza - Cancun

Mic dejun. Plecare spre Chichen Itza, cel mai cunoscut si cel mai mare sit arheologic precolumbian construit de civilizatia Maya, unul dintre cele mai importante dovezi ale civilizatiei mayase, supranumit "Taramul fagaduintei". Situl arheologic este divizat in trei parti principale: partea de nord, construita in stil toltec, partea centrala, care pare a fi cea mai recent construita şi partea de sud, cunoscuta sub numele de Old Chichen. Prin semnificatia istorica, simbolistica complexa si conservarea excelenta a minunatelor edificii, Chichen Itza reprezinta o minune a culturii şi civilizatiei moderne, in prezent facand parte din Cele 7 Noi Minuni ale Lumii. Situl ne va dezvalui cunoştintele avansate in domeniul arhitecturii şi astronomiei ale civilizatiei Maya. Vom vedea Templul piramidal Kukulcan sau Castelul, cu tronul de piatra din interior realizat in forma de jaguar cu ochii de jad, care constituie miezul complexului architectural, Observatorul, Piata celor o mie de coloane, Templul Razboinicilor si Fantana Sacra - cenote, locul unde erau aruncate victimele sacrificate zeului Chaak. Nu se stie nici pana in prezent din ce motiv, Chichen Itza a fost abandonat in sec. al X-lea, jungla punand rapid stapanire pe cladirile monumentale. Dupa dejun ne vom deplasa spre Cancun, oraşul de unde incepe celebra Riviera Maya. Ne vom opri pe traseu in zona faimoselor cenote, mai exact la Cenota Ik Kil, un bazin natural format in urma eroziunii calcarului, aflat la 26 m sub nivelul pamantului si cu o adancime de 40 m. Vom putea folosi scara sculptata care ne va duce catre platforma de unde vom putea face o partida de inot. Cazare şi masa in regim All Inclusive la Hotel Paradisus Cancun 5* (sau similar 5*).

Ziua 11 / 28.03.2024: Cancun

Mic dejun. Zi libera pentru a ne bucura de plajele cu nisip alb şi de marea cu nuante de turcoaz ale celebrei statiuni. Posibilitate de excursii optionale la Insula Femeilor, in parcul tematic Xcaret, unde veti afla mai multe amanunte despre cultura mexicana şi istoria civilizatiei Maya, la vestigiile mayase de la Tulum sau la acvariul natural de la Xel-Ha. Cazare şi masa in regim All Inclusive la Hotel Paradisus Cancun 5* (sau similar 5*).

Ziua 12 / 29.03.2024: Cancun - Paris

Mic dejun. Pana la ora 12:00, cand se vor elibera camerele, va veti putea bucura de timp liber pentru plaja, plimbare sau cumparaturi. Transfer la aeroportul din Cancun pentru plecarea spre Paris cu compania Air France, zbor AF 651 (22:05 / 13:40).

Ziua 13 / 30.03.2024: Paris - Bucureşti

Sosire la Paris la ora 13:40, de unde se va pleca spre Bucuresti cu zborul AF 1088 (18:15 / 22:05).

 

TARIF: 1590 EURO + 1780 USD / loc in camera dubla; Supliment single: 840 USD

(tarif cu toate taxele incluse, valabil pentru un grup de maxim 20 turişti; pt. 15-19 turişti, tariful se va majora cu 190 euro/pers.)

 

TARIFUL INCLUDE:

- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucureşti - Paris - Mexico City şi Cancun - Paris - Bucureşti cu compania Air France

- transport continental cu avionul pe ruta: Mexico City - Tuxtla Gutierrez

- taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile intercontinentale şi continentale (pot suferi modificari)

- transport intern pe toata durata circuitului cu vehicul dotat cu aer conditionat, adaptat la nr. de turişti

- 11 nopti cazare in hoteluri de 5* si 4* astfel:

  • 4 nopti in Mexico City
  • 1 noapte in San Cristobal de las Casas
  • 2 nopti in Palenque
  • 1 noapte in Campeche
  • 1 noapte in Merida
  • 2 nopti in Cancun

- mesele mentionate in program: 11 mic dejunuri, 3 dejunuri, 4 cine si 2 zile cu mese in regim All Inclusive in Cancun

- tur panoramic de oras cu ghid local in Mexico City, Oaxaca, Campeche si Merida

- vizitarea siturilor arheologice: Teotihuacan, Monte Alban, Mitla, Yaxchilan, Bonampak, Palenque, Uxmal si Chichen Itza

- vizita la Cascada Agua Azul

- plimbare cu barca pe Raul Grijalva in Canionul Sumidero

- plimbare cu barca pe Raul Usumacinta

- transferurile, tururile şi excursiile mentionate in program

- taxele de intrare la obiectivele mentionate in program

- ghizi locali

- conducator roman de grup

- asigurare in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism

 

NOTA: Taxele de aeroport incluse in tarif sunt cele valabile la data lansarii programului. in situatia majorarii de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica tariful excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.

 

TARIFUL NU INCLUDE:

- taxe de ieşire de pe aeroporturi, in cazul in care se aplica

- bacşişuri: 50 euro/pers. pentru ghizi şi şoferi, mai putin pentru bagajişti (se vor achita conducatorului de grup cel tarziu la sosire); bacşişurile nu se refera şi la excursiile optionale

- alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi (cu exceptia hotelurilor din Cancun, unde regimul de masa este All Inclusive)

- excursiile optionale care se pot realiza cu un numar minim de participanti, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative; in functie de timpul disponibil, la fata locului, se mai pot organiza şi alte excursii optionale propuse de partenerul local:

  • Cina in Mexico City cu spectacol oferit de mariachi: aprox. 85 usd/pers.
  • Plimbare cu trajineras la Xochimilco: aprox. 45 usd/pers.

 

IMPORTANT! Recomandam incheierea unei Asigurari MEDICALE si STORNO de calatorie. Astfel se poate acoperi riscul de pierderi financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Acest mijloc de protectie financiara acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei, INCLUSIV riscurile din categoria evenimentelor asigurate Covid-19. Asigurarile MEDICALE si STORNO de calatorie se pot incheia la orice companie de asigurari care asigura acest serviciu; suma platita pentru asigurare nu este returnabila. Daca aveti nevoie de asistenta pentru a va alege asigurarea de calatorie potrivita, echipa noastra de consultanti va sta la dispozitie.

 

ACTE NECESARE:

- PASAPORTUL electronic sau PASAPORTUL simplu valabil cel putin 6 luni de la data incheierii calatoriei; nu se accepta PASAPORTUL temporar

 

CONDITII DE INSCRIERE:

- inscrierile incep din momentul lansarii programului, cu plata unui avans min. de 30% din tarif şi se incheie la epuizarea locurilor 

- diferenta de pana la 50% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 60 de zile inainte de data plecarii

- diferenta de pana la 100% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 30 de zile inainte de data plecarii

- turistul va incheia cu agentia << Contractul de prestari servicii turistice >>, la care prezentul program este parte

- in momentul semnarii << Contractului de prestari servicii turistice >>, turistul işi asuma plata diferentei stipulata in program in cazul neintrunirii grupului minim de turişti

 

NOTA:

Avand in vedere epidemia SARS-COV 2 este posibil ca unele reglementari de calatorie sa se modifice pana la data plecarii sau dupa inceperea calatoriei, independent de vointa agentiei (cum ar fi: controlul starii de sanatate, obligativitatea de autoizolare dupa intoarcerea in Romania, masuri suplimentare de igiena si formalitati vamale). Agentia nu poate fi facuta raspunzatoare, aplicandu-se termenii si conditiile contractuale standard.

 

OBSERVATII:

- conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite CONDITII obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice

- agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure

- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu

- prezentarea la aeroport se va face cu doua ore inaintea zborului; agentia nu raspunde in cazul refuzului imbarcarii turiştilor ca urmare a intarzierii acestora

- conducatorul de grup se va asigura ca programul se desfaşoara conform itinerarului prezentat, va oferi asistenta in situatii de urgenta, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informatii referitoare la excursiile optionale şi la itinerar cu observatia ca nu are calificarea şi atestarea legala de ghid turistic

- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face in conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecarei tari

- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate şi ca atare respecta standardele locale

- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie şi la cererea sa, va fi asistat de conducatorul de grup

- daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat in program

- agentia işi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana

- agentia poate aloca un numar de locuri cu reducere in cazul anunturilor promotiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioada limitata de valabilitate; daca acestea se epuizeaza inainte de expirarea perioadei anuntate, agentia va opri promotia fara un anunt prealabil

- in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, blocarea aeroporturilor din ratiuni de securitate, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, CONDITII meteo nefavorabile etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depaşirea situatiilor ivite; totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente

- aşezarea turiştilor in autocar se va face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor, iar cei care au achitat supliment de single pentru cazare NU beneficiaza de 2 locuri in autocar

- agentia nu-şi asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta

- conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere explicatii in interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducatorii de grup vor oferi explicatii turiştilor doar in afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turiştilor interesati de ghidajul acestora

- excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele şi pentru agentia ; tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, sau din alta parte, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce şi ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi dupa caz, un ghid local; in tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate

- agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauza

- in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri

- agentia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecari de teren, caderi masive de zapada şi evenimente politice neprevazute, greve etc.

- selectarea preferentiala a locurilor in avion, in cadrul rezervarilor de grup, este de cele mai multe ori supusa unor reguli stricte si difera de la o companie aeriana la alta (se percep costuri suplimentare sau nu este acceptata si/sau se poate face numai cu un anumit timp in avans etc.). Ulterior achitarii unei sume pentru un loc preferential in avion, compania aeriana poate modifica fara preaviz tipul de avion si ca atare se modifica configuratia locurilor in avion, respectiv a locului prerezervat/achitat de catre turist; pentru aceste situatii nu suntem raspunzatori si ne oferim doar sprijinul sa intermediem un dialog cu compania aeriana ce nu garanteaza si solutionarea situatiei

- copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa detina acordul notarial al parintelui care nu calatoreşte (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original şi acordul notarial al ambilor parinti; d) insotitorii minorului sunt obligati sa aiba certificatul de nastere in original al copilului minor, aditional PASAPORTULui si/sau cartii de identitate

- copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de paşaport individual

- va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatoriei

- pentru posesorii de paşapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesara obtinerea vizelor de la ambasada din Bucureşti; in cazul neobtinerii vizei se retin penalizari pentru biletul de avion, asigurarea medicala şi cheltuielile agentiei

- c/v excursiei poate fi achitata şi in lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plati

- prezentul document constituie anexa la << Contractul de prestari servicii turistice >>

 

NOTA:

- in Mexic nu exista camere de hotel cu 3 paturi; pentru solicitarile de triple se ofera de obicei camere cu 2 paturi matrimoniale

- este interzisa introducerea de alimente de orice fel in Mexic

- in Mexic curentul este 110 V, iar pt. a folosi prizele se folosesc ştecherele cu 2 lamele late

- in Mexic se foloseşte cu precadere pentru schimb sau cumparaturi dolarul american

- pe zborurile intercontinentale Air France/KLM, se admite un singur bagaj la cala, in greutate maxima de 23 kg